Престъпленията на фараона в наше време

Престъпленията на фараона в наше време

 

Та. Син. Мим. Това са знаменията на ясната Книга. Четем ти с истина от историята за Муса и за Фараона – за хора вярващи. Фараонът се възгордя на земята и раздели на групи нейните жители. Обезсилваше една част от тях – избиваше синовете им и пощадяваше жените им. Той бе от сеещите развала. А Ние пожелахме да облагодетелстваме онези, които бяха обезсилени на Земята, и да ги сторим водители, и да сторим тях наследниците… [Коран, 28:1-5]

Аз  казвам: Аллах обвинява фараона в следните престъпления:

1) разделяне на хората на групи;

2) унижаване на някои от тях;

3) убиване на мъжете от някои групи.

Кажете ми – в името на Аллах – кое от тези три престъпления ние, мюсюлманите, не извършваме, използвайки името на Исляма?

1. Разделяне на хората

Поддържането на различни мнения не е разделяне! Известни са ни толкова много въпроси, по които сахабиите не са били на едно мнение, включително и по въпроси във фикха. Но разделяне е да издадеш фетва да не се говори с еди-кои си, те да бъдат мразени и обиждани (с две думи, да се прави всичко онова, което нашите „учени“ правят с нас).

2. Унижаване на хората

Заявявам, че мюсюлманите правят това по-добре от всеки друг. Виждаме във фетвите на нашите „учени“, че ще бъдеш възнаграден и благословен, ако унижаваш онези, които ти опонират.

3. Убиване на хората

Твърдя, че ние вършим това по-добре дори от фараона. Така е, защото фараонът не го е правел в името на Аллах, но ние го правим в името на Аллах, Пророка, Корана и Исляма.

Коранът изтъква само две обстоятелства, които позволяват официалните власти (а не някой друг) да изпълнят смъртно наказание. Но ние, мюсюлманите, сме се опълчили на Корана и сме споменали стотици причини за убиване. Една от тези причини е да се направи намерение за абдест на глас!

Вземете за пример само книгата с фетви на Ибн Теймиййе. Там той изтъква над 225 причини за убиването на човек, като за 106 от тях той фактически казва, че човекът трябва да бъде убит или че може да бъде убит. Къде остава Коранът? А ние имаме хора, които преподават книгите му и го възхваляват. Това е само една от книгите на Ибн Теймиййе. Какво ще стане, ако прочетем всички негови книги? Колко ли причини ще съберем?

Между другото, ако съберете всички книги на матуридитите, ешаритите и мутезилитите, дори и на „мръсните философи“, няма да откриете да се говори за убиване на хора толкова много, колкото Ибн Теймиййе говори само в една своя книга! И накрая матуридитите и ешаритите са лошите, а Ибн Теймиййе следва Корана! Това прилича на нов епизод на комедиен сериал.

4. Обърнете внимание, че фараонът не е докосвал жените. Но нашите хора не са пощадили дори и жените в името на Исляма, превръщайки ги в заложници и подлагайки ги на изнасилвания!

Знаем какво наказание Аллах е дал на фараона заради тези три престъпления. И той сам е извършвал тези престъпления. Какво мислите за цяла общност, която извършва тези три престъпления? Какво ли ще бъде наказанието? Цунами или земетресение? Или пък наводнение, което обхваща една трета от цяла мюсюлманска страна?

Аз казвам: Отречете се от „учените“, за да откриете истината! Вслушайте се в напътствията на Корана! Коранът ще ви отведе при Аллах, а тези „учени“ ще ви докарат само до последствията, които са сполетели фараона.

Шейх Атабек Шукуров

 

The URI to TrackBack this entry is: https://bgislam.com/2014/06/19/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%81%d1%82%d1%8a%d0%bf%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%84%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%be%d0%bd%d0%b0-%d0%b2-%d0%bd%d0%b0%d1%88%d0%b5-%d0%b2%d1%80%d0%b5%d0%bc/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: